Chocoladeslof met salted caramel chocolademousse
Geplaatst op
Goed, het was even alleen al brainstormen over de titel voor dit recept. +2kg na het eten van 1 stukje (en ssst, snoepen ervan haha). Maar wat is dit taartje lekker! Had je het recept voor de [chocolademousse met salted caramel] al online gezien? Die is zo al heerlijk, maar ál helemaal in een taartje zoals deze!
Supermachtig, superlekker en hé: perfect om die wintervacht te trainen (haha).
Voor 8 goede stukjes heb je nodig.
- 1x het [recept] voor de chocolademousse.
- 175 gram bloem
- 150 gram boter
- 40 gram cacaopoeder
- 6 gram bakpoeder
- 125 gram lichtbruine basterdsuiker
- half ei
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de boter, cacao, bakpoeder, suiker en het ei. Kneed tot een soepel deeg.
Ik heb alles in de keukenmachine gedaan, maar met de hand of handmixer kan ook prima.
Als het deeg gemengd is en naar wens zorg je dat je vorm ingevet is. Leg de sloffenvorm op een bakplaat met bakpapier erop. Schep het deeg in de vorm. Maak er een kleine groeve in, in het midden. Leg hier de helft van de custard in. Bak in circa 25 minuten goud bruin en gaar.
Geen sloffenvorm? Dit is geen probleem. Dit taartje kan ook prima in een kleine springvorm gemaakt worden!
Terwijl de slof bakt heb je wel even tijd om de chocolademousse te maken!
Laat de slof goed afkoelen en de mousse opstijven.
Schep dan de mousse op de slof en zet weer weg in de koelkast.
Garneer met gekaramelliseerde walnootjes.
Enjoy and don’t blame me haha ;-)!