Chocolate Chip Cookies; The Holy Triple C
Geplaatst op
Deze koekjes zijn heerlijk, vol chocolade (en dus liefde)!! Ik had deze al eens eerder gepost, maar vond het tijd worden voor een nieuwe foto en een aangepast recept!
Voor deze heerlijke en makkelijke koekjes begin je met basiskoekjesdeeg, een basisrecept die voor heel veel andere koekjes te gebruiken is.
Voor 8 grote koeken (of 20-24 kleine koekjes) heb je het volgende nodig:
- 130 gram roomboter (op kamertemperatuur)
- 130 gram suiker
- 1 ei (middelgroot)
- 1 zakje vanillesuiker (=8gr)
- 280 gram bloem
- Een halve tl bakpoeder
- En natuurlijk 100 gr pure chocolade. Eventueel witte chocolade kan ook.
- eventueel snufje zout.
Zelf vind ik het lekker om er gehakte hazel- of walnoten door te doen. Maar die mag je ook weglaten.
Verwarm de oven voor op 190°C. Klop met een mixer de boter en (vanille-)suiker luchtig. Voeg het ei toe. Voeg dan in delen de bloem, bakpoeder en een snufje zout toe. (Zout haalt de smaken meer naar boven!).
Meng de chocoladestukjes door het deeg. Kneed het met de hand tot je een soepel deeg hebt. Het deeg verdeel je in kleine balletjes tot walnootgrootte. Of tot grote bollen voor een grote koek!
Druk ze plat met de hand of een vorkje.
De kleine koekjes zijn in ongeveer 15-20 min klaar. De grotere in 25-30 minuten!
Geniet!!
NB. Het deeg vloeit bijna niet uit, dus ze hoeven niet 10 cm van elkaar op de bakplaat;
Recept is deels gebaseerd op de versie uit: Delicious, het Bakboek