Couscous met tijm & garnalen
Geplaatst op
Een smakelijke combinatie van pittige garnaaltjes en frisse tijm! Heerlijk voor de lunch of bij het diner, en nog een voordeel: snel klaar!
Je kan deze maaltijd ook aanvullen met wat extra groente of een andere vis/schaaldiersoort zoals een stukje witvis bijvoorbeeld.
Voor twee personen:
- 75-100 gram couscous p.p
- 100 gram garnalen (gepeld)
- twee teentjes knoflook (in plakjes)
- olie
- 1 tl gedroogde tijm
- bouillon of heet water om couscous in te wellen
- halve courgette in blokjes
- 1 tomaat (in blokjes)
- snuf cayennepeper
- zout en peper naar smaak
Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Wel deze in bouillon of water. Als de couscous eenmaal geweld is, meng dan de tijm erdoorheen en laat deze afgedekt staan.
Bak de knoflook even aan in de olie.
Voeg de garnalen toe totdat ze langzaam gaar worden.
Bak de tomaat en courgette mee. Breng op smaak met zout e/o peper + de cayennepeper.
Serveer met de couscous.
Eet smakelijk.