Eierkoeken van havermout
Geplaatst op
Een tijdje geleden stelde ik een bucketlist op. Ja, precies een lijst voor wat ik allemaal nog wil maken! Deze is te lang om hier te delen en iedere keer komt er weer wat bij. Maar deze eierkoeken stonden er ook op!
Ik besloot ze van havermout te maken, in het kader van het hele ‘glutenvrij’, ‘gezond’ etc etc! Het resultaat was heerlijk!
Voor 5-6 koeken heb je nodig:
- 100 gram havermeel (dit maak je door 100 gram havermout/-vlokken in een keukenmachine fijn te malen)
- 40 gram kokosbloesemsuiker
- 2 eieren (gesplitst)
- snuf kaneel
- Een halve tl bakpoeder
- eventueel wat sinaasappelschil (de rasp).
Hoe maak je ze?!
Begin met het maken van je havermeel. Dit is in een keukenmachine zo gedaan.
Verwarm de oven voor op 175 graden C.
Splits de eieren. Klop het eigeel samen met de suiker (met de hand) tot een snelle, luchtige massa. Klop het eiwit stijf met een handmixer of garde.
Meng het eiwit, het eigeelmengsel, de kaneel en havermeel tot een luchtige massa.
Vorm op een bakplaat, die je bekleed met bakpapier, kleine hoopjes.
De koeken zijn in ca. 10-12 minuten gaar en goudbruin!
Geen havermout of kokosbloesemsuiker in huis? Maak de koeken dan met gewone meel of suiker