Gevlinderde kip met gember. limoen en rode peper
Geplaatst op
De zomer nadert en wij denken qua eten aan de BBQ, salades en lange zomeravonden met een goed glas wijn. Heb ik je aandacht? Of je nu heerlijke saté roostert op de BBQ (of grill) of misschien wel deze smakelijke gevlinderde kip roostert, maak er een gezellige avond van!
Dit receptje verscheen ook in de nieuwe editie van de Arts en Auto! Lees je mee?
- Hele (biologische) kip van 1.5kg
- Sap + rasp van 1 limoen
- 1 eetepel zout
- 2 eetlepels olie
- Halve geraspte chilipeper
- 2 cm geraspte gember
- 4 knoflookteentjes
- 2 el honing
- 4 takjes peterselie + fijngesneden
Maak eerst de marinade door alle ingrediënten, behalve de kip natuurlijk, te mengen. Draai de kip op de borstzijde en knip/snij met een wildschaar of mes de wervelkolom eruit. Druk nu de kip plat en schenk de marinade erover. Laat de kip minimaal 1 uur (of een hele nacht marineren). Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius of zet je BBQ aan. Bak de kip gaar in 40-45 minuten, vanuit de oven. Vanaf de BBQ is het afhankelijk van de hitte van je kolen natuurlijk.
Een kerntemperatuur voor goed gegaarde kip is in ieder geval 70-72 graden Celsius.
Serveer met (gepofte) aardappeltjes of een frisse salade.
Kip over: gebruik dit door de nasi, een lekkere kippensoep of door een wokschotel of… door een salade!