Kersen-bosbessenkruimeltaart

Kersen-bosbessenkruimeltaart

Geplaatst op

Deze taart lijkt op de kersen-kruimeltaart die ik in september maakte! Ik maakte deze variant voor mijn afscheidsborrel met mijn collegae. Brutalen hebben de halve wereld en ik had dus gewoon drie taarten mee naar de borrellocatie. En dit mocht :-)!

Deze was geslaagd, althans het bakblik was vrijwel leeg ;-)! Goed teken toch?!

Hier komt het recept!

Voor 1 taart (springvorm 20 cm)

  • 2 eieren
  • 125 gram diepvrieskersen
  • 100-125 gram diepvriesbosbessen
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2-3 tl kaneel
  • 100 gram suiker
  • 200 gram gesmolten (room)boter.
  • 100 gram magere yoghurt (optioneel)

En voor de kruimellaag

30 gram bloem, 30 gram fijne kristalsuiker, een snufje kaneel en 30 gram koude boter

Goed! Begin het voorverwarmen van je oven, dit mag tot 180°C.

Leg een stuk bakpapier op de bodem van je springvorm. En vet de randen in met boter.

Doe de bloem en kaneel in een grote mengkom en meng hier de suiker doorheen.

Klop het ei, de yoghurt en de gesmolten boter in een aparte kom (of mengbeker). Giet dan dit mengsel bij de droge ingrediënten. Meng dit alles tot je een dik en glad mengsel krijgt. Stort je beslag in de bakvorm.

Duw de kersen en bosbessen in het beslag.

Voor de kruimellaag doe je alle benodigde ingrediënten in een kommetje. Wrijf de boter met je vingers door de bloem tot je, juist…, kruimels krijgt. Dit mengsel strooi je over de taart heen.

Bak de taart in ongeveer 40-45 minuten gaar!

Hij is zo al heel lekker, maar met een toefje room bijvoorbeeld natuurlijk ook!