Kipfilet uit de oven met gestoofde venkel, uien en appel
Geplaatst op
Kip met heerlijk zacht gestoofde venkel en appel. Ultieme combinatie.
Het originele recept is met een stuk varkensvlees of met een hele kip. Gezien ik geen varkensvlees eet en ook geen hele kip in huis had, dacht ik… ik doe wat anders! Ik paste het recept van Annabel Langbein een beetje aan en creeërde het volgende.
Het is een tijdje terug dat ik dit gerecht heb gemaakt dus moet weer even goed nadenken wat ik precies gedaan heb ;-)
Heerlijk voor een gezellig diner met familie of met de feestdagen!
Voor twee personen heb je nodig:
- Twee kipfilets
- 1 tl venkelzaad
- zout en peper naar eigen wens
- 1 rode ui
- 1 appel (of peer kan ook)
- 1 venkelknol
- 2-3 laurierblaadjes
- 1 cup witte wijn (of verjuice).
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Vermaal de venkelzaad. Kruid de kipfilets met de venkelzaad door ze goed in het mengsel te ‘drukken’. Breng op smaak met zout en peper.
In een ovenschaal gaan nu; de in stukjes gesneden appel, gesneden ui en stukjes venkel. Doe dit mengsel (op smaak gebracht met wat zout en peper) in een ovenschaal. Giet hier de wijn bij. Voeg de laurierblaadjes toe.
Leg de gekruide kipfilets hier boven op.
Dit gaat tezamen (hangt ook een beetje van de dikte van je kipfilets af) ongeveer 40 minuten in de oven.
Aan het eind zijn de venkel en appel lekker zacht en heb je een soort grove moes.
Heerlijk met een frisse salade of bijvoorbeeld met lekkere aardappeltjes.