Limoen-yoghurtbavarois
Geplaatst op
Een fris nagerecht met een lekkere appel-muntgelei. Indruk maak je hiermee vast en zeker, maar begin wel op tijd :-)
Bereidingstijd ca. 45 min. 6 uur wachttijd in totaal. Recept voor vier personen.
Nodig voor 4 schaaltjes
- 5 gelatineblaadjes (let op aanwijzingen op de verpakking, ik gebruik de gelatine van de welbekende dr. O.)
- 1 limoen
- 300 ml volle yoghurt
- 5 el honing
- 150 ml slagroom
- 3 takjes munt
- 100 ml helder appelsap
- 50 ml water.
Week de gelatine apart van elkaar, 3 om 2 in koud water.
Rasp de schil van de limoen eraf.
Halveer de limoen, pers deze uit.
Nu maken we de bavarois; hiervoor meng je de yoghurt, 4 el honing en 3 el limoensap door elkaar.
Knijp de drie blaadjes gelatine uit en los deze (met wat aanhangend water) in een pannetje op laag vuur op.
Roer enkele eetlepels van het yoghurt mengsel bij de opgeloste gelatine en vermeng vervolgens het gelatine-yoghurtmengesel met de rest van de yoghurt. Laat dit 15 min in de koelkast staan.
Klop de slagroom stijf en spatel hem door het yoghurtmengsel. Nu mag je je yoghurtbavarois in de glaasjes schenken. Laat het zeker 2 uur opstijven en dan…
Was de takjes munt en hou wat apart voor da garnering.
Snij de blaadjes in kleine reepjes. Roer de appelsap, 50 ml water en 1 el honing door elkaar. Voeg hieraan de limoenschil en reepjes munt toe. Laat dit 2-3 min langzaam koken. Laat het 10 min afkoelen.
Na het afkoelen knijp je de resterende gelatine uit en los je deze op in het appelsapmengsel. Laat dit 30 min in de koelkast staan.
Hierna verdeel je het afgekoelde appelsapmengsel over de vier glaasjes (of vormpjes) en laat je het geheel nog zeker (minstens) 2 uur opstijven.
Mijn garneertip: Verse appelreepjes (Julliene gesneden) of verse munt. Ik heb rood fruit toegevoegd voor een zoete touch.
Uit: Foodies maart 2014