Mexicaanse rijstsalade
Geplaatst op
Van burritovulling tot salade. Deze smakelijke ‘salade’ of misschien wel Mexicaanse ‘nasi’ was aanvankelijk als vulling bedoeld voor een wrap. Dit kan overigens nog steeds heel goed, maar als gerecht an sich net zo smakelijk.
Dit is lekker makkelijk voor op een doordeweekse avond, zowel koud als warm lekker en ideaal voor de foodpreppers onder ons.
Voor 2 goede porties heb je nodig:
- 265 gram zwarte bonen (1 blik)
- 165 gram mais (1 blik)
- 75-100 gram rijst
- 2 handjes diepvriesdoperwten
- 1/2 halve rode paprika
- 2 tl burritomix (Tex Mex) of anders 1/2 tl cayennepeper, 1/2 tl paprikapoeder, snif komijnzaad en zout naar wens.
- Spinazie naar wens
- Fetablokjes naar eigen wens
- 1 gesnipperde rode ui
- 3 teentjes knoflook
- 2 el olie
Zet de rijst op zodat deze alvast klaar is. Doe dit vlgs de gebruiksaanwijzing van de verpakking (ik stoom mijn rijst altijd in de magnetron)
Bak de ui en knoflook aan in de olie. Doe hier de bonen en mais bij.
Voeg ten slotten de burritokruiden toe, de erwten en paprika (in blokjes gesneden).
Als de rijst klaar is mag deze er ook bij.
Even omhusselen en klaar.
Serveer met wat verse tomaatjes, plakjes avocado of blokjes feta.
Eet smakelijk!