Nutella Bollen
Geplaatst op
Ooooh, let’s talk about….. chocolade! Deze bollen maakte ik alweer een tijdje terug voor Vaderdag. Oeps, sorry guys.. ik heb al een tijd niet geblogd :)! Maar dat mag de pret niet drukken. En vandaag is een speciale dag, nou speciaal. Je moet zelf een feestmuts opzetten om het leven tot een feestje te maken toch? Kleine Yara is 1.5 jaar vandaag… en die snoepkont vond deze Nutella-bollen ook echt heerlijk!
Vul ze met een dikke laag Nutella, wat extra pure chocolade en wat hazelnootjes… oh boy!
Spoiler: het is een tijdrovend receptje ;-)
Wat heb je nodig voor 6-8 grote bollen:
Voor het deeg:
- 50 gram instant vanille pudding (dr Oetker Vanille kloppudding)
- 4 cups tarwebloem
- 1 groot ei
- 1/4 cup warm water
- 1 pakje instant gist (= 7 gram)
- 1 eetlepel suiker
- 1 cup melk
- 57 gram ongezouten boter, gesmolten
- 1/2 theelepeltje zout
De vulling
- paar grote eetlepels Nutella
- 100 gram fijngehakte pure chocolade
- 50 gram fijngehakte hazelnoten
- Als garnering: 3 eetlepels rietsuiker
Meng in een kommetje het warme water en los hierin de suiker en gist op. Even roeren totdat alles opgelost is en laat dit gedurende 5 minuten staan.
In een andere kom meng je de instant kloppudding met de melk. Voeg nu de boter, het ei en het zout toe. Mix alles even goed. Giet nu je gistmengsel erbij en mix wederom goed.
Voeg nu de bloem toe en kneed rustig door.
Je zal merken dat het deeg steeds zachter, maar ook droger wordt. Als je goed gekneed hebt krijg je een mooie deegbal, die lekker een beetje veert. Het moet niet plakkerig zijn
Plaats het deeg in een hele grote beboterde kom en laat het op een warme plek twee keer in volume rijsen.
Als je het een nacht laat staan, op kamertemperatuur, gaat het ook goed
Zodra die verdubbeld is, ‘stomp’ je een keer het deeg en laat het wederom rijsen. (hier duurde dat ongeveer 30 minuten) Wanneer het gerezen is voor de tweede keer, ga je het deeg uitrollen. Bebloem een schoon oppervlak en leg het deeg hierop. Begin met het uitrollen van het deeg tot het ongeveer een halve centimeter hoog is. Besmeer het deeg met de Nutella, bestrooi met de pure chocolade en hazelnootjes.
Nu nog het rollen! Begin aan de lange kant van het deeg met het strak oprollen en vorm zo een lange rol.
Snij de rol in stukjes van 2-3 cm. Plaats ze in een bakblik (bekleed met bakpapier) die je beboterd heb en laat voldoende ruimte tussen de bollen, gezien ze nog 1x 20 minuten moeten rijzen.
Verhit ondertussen de oven voor op 175 graden Celsius. Bestrooi ze voor het afbakken met de rietsuiker en bak de Nutella-bolletjes in 20 minuten gaar en goudbruin. Haal ze uit de oven en laat ze even 5 minuten afkoelen.
Vers zijn ze het allerlekkerst! Enjoy!