Parelgort-salade en kikkererwten
Geplaatst op
Parelgort? Parelgort is een vorm van de gerst…Naja, ik kan er een lang verhaal van maken! Laten we het erop houden dat het een heerlijke rijstvervanger (bijvoorbeeld) is!
Ik kocht het een tijdje terug op de Markthallen in Rotterdam. Ik had er nooit eerder mee gekookt en mijn nieuwsgierigheid was gewekt! Deze heerlijke salade ontstond en hier is het recept!
Voor 1 persoon heb je nodig:
- 1/3 kopje parelgort (of 2-3 el)
- klein blikje kikkererwten (100-150 gram
- een halve (kleine) rode ui
- 1 teentje knoflook
- een stukje prei
- Een halve paprika
- Snufje komijnzaad
- 1 halve tl harissa
- zout naar smaak
- koriander (vers of gedroogd).
Eventueel wat noten; bijvoorbeeld walnoten of pompoenpitten. Of wat blokjes feta! Yumm :)
Hoe maak je het?
Breng wat water aan de kook. Hierin bereid je de parelgort. Het is beetgaar na circa 12-13 minuten.
In een andere pan maak je ‘groentevulling’. Snipper de ui en pers de knoflook fijn. Bak dit eventjes in wat (kokos)olie.
Voeg hierna de kikkererwten, paprika (in blokjes) en de prei (in kleine stukjes) toe. Bak even mee.
Breng op smaak met de harissa, komijnzaad en koriander. Voeg zout (en evt. peper of zelfs cayennepeper) naar eigen behoefte toe.
Als de parelgort klaar is, laat je dit even uitlekken. Voeg dit toe aan het kikkererwtenmengsel.
De salade is nu klaar! :). Zowel koud als warm erg smakelijk!
Serveer ook eens met een stukje kip of nootjes.