Pasta-salade met rucola, tomaat en mozzarella
Geplaatst op
Jaren geleden at ik deze salade of misschien een variant hierop bij een toenmalig studie-genoot!
Volgens mij was het in mijn studententijd dat ik niet veel verder kwam dan de eetbakjes van mijn moeder of pasta met saus uit een pakkie. Een favo-maaltje als ik op koopavond aan het werk moest haha :)!
Inmiddels wat wijzer (lees:ouder), slimmer, al jaren afgestudeerd en veel gerechten verder maak ik deze salade nog steeds graag klaar.
Hij is heerlijk, makkelijk en voor twee dagen te bereiden. Zowel heerlijk voor de lunch als (lichte) avondmaaltijd met een stukje vlees of extra gegrilde groenten erbij!
Voor 4 personen:
- 250-300 gram penne
- 4 (roma)-tomaten in stukjes
- 2 bollen mozzarella
- 1 bosje basilicum (alle blaadjes geplukt) en net genoeg olijfolie om de blaadjes te bedekken( of kant-en-klare pesto)
- Snufje zout
- Zwarte peper
- Optioneel: stukjes gerookte kip, knoflookcroutons of denk aan een handje cashewnoten :)
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Maal de basilicum samen met de olijfolie in een vijzel met wat zout. Zo maak je een snelle basilicumolie. En pak anders de pesto.
Giet de pasta af en meng dit met de basilicum-olie en anders 2 eetlepels (of meer als je dit lekker vindt) pesto.
Snij de tomaten en mozzarella in blokjes en meng dit met de pasta.
Garneer naar wens met de bovengenoemde opties of wat anders natuurlijk :)