Plaattaart met pompoen, tijm en ricotta
Geplaatst op
In de periode dat pompoen favo-groente nummer 1 is, gaan we helemaal mee los. Deze plaattaart is lekker snel klaar en ideaal voor een iets meer uitgebreide lunch. Lees je mee?
Nodig voor 2 goede porties:
- Drie vellen bladerdeeg
- 125 gram ricotta
- 60 gram pompoenpuree
- Twee takjes tijm
- Snufje zout
- Zwarte peper naar wens
- Optioneel: serranoham of juist blokjes (geitenkaas) of feta.
Laat de bladerdeegvelletjes ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Meng de ricotta samen met pompoenpuree en tijm. Breng op smaak met peper en zout.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de velletjes bladerdeeg overlappend tegen elkaar aan zodat je 1 lange lap krijgt.
Duw de overlappende naden een beetje aan.
Vervolgens vouw je de omranding van het ‘taartje’ een beetje aan zodat je een soort bakje krijgt.
Leg in het ‘gevormde bakje’ het ricotta-pompoenmengsel.
Bak de Plaattaart in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
Serveer met een salade :)