Polentachips & Guacamole
Geplaatst op
Snacken blijf je doen, of het nou tussendoor - bij een film - of gewoon zomaar is…Bij een gezellig filmavondje dacht ik ja, ik heb een rijpe avocado in huis. Check, mooi voor een homemade guacomole. Maar wat dippen we erin.
Sowieso kan je met een guacamole vele kanten op. Dip er wat brood in of rauwkost. Of tortillachips. Ik speurde voor de laatste op internet. Uiteindelijk bedacht ik mijn eigen variant, het werden deze Crunchy ‘chips’ van polenta.
Polentachips
Nodig voor 2 personen;
- 100 gr polenta
- 100 ml water
- 1 mespuntje gemalen komijnzaad
- 0.5 tl zout.
Verwarm de oven voor op 185°C.
Meng alle ingrediënten tot een papje.
Smeer dit tot 2-3 mm dikte (met een groot mes of paletmes) uit op een stuk bakpapier. Bak dit voor ongeveer 20-25 min in de oven.
Op gegeven moment zie je dat de randen bruinig verkleuren en loslaten van het bakpapier. Wil je het wat bruiner of net wat droger, dan laat je het nog even staan. (blijf wel opletten)
Nadien in stukken breken, zo knapperig is het wel! Klaar :)
Voor de guacamole gebruik je:
- 1 (rijpe) avocado
- een snufje cayennepeper
- snufje paprikapoeder
- een mespuntje zout
- sap van een kwart tot halve citroen of limoen
- klein stukje fijngehakte rode chilipeper
- naar wens blaadjes koriander
- additioneel is ook nog wat extra zwarte peper of bijvoorbeeld roomkaas als je je guacamole ‘next level’ wil maken ;-)
Snij, prak, pureer (net wat je wil) de avocado.
Een rijpe avocado herken je aan de mooie doffe buitenkant, een glimmende avocado is nog niet rijp!
Meng de geprakte avocado met alle ingrediënten!
Dippen maar! :)