Pompoen in kokos-pindasaus
Geplaatst op
Pompoen, yum! Kokosmelk, yum. En pinda’s…ik hou nu op! :) Maar het is een goede, zeer goede combinatie (vonden wij althans).
Lekker makkelijk en voldoende voor twee dagen te maken, dus nog budgetvriendelijk ook ;-)
Voor zeker 3 porties heb je nodig:
- 1 kleine flespompoen
- 160 ml kokosmelk
- 1 volle el pindakaas
- 2-3 tl sambal
- snufje komijnzaad
- 1 tl gedroogde koriander
- 2 sjalotjes
- 3 teentjes knoflook
Voor de saté kun je dit recept gebruiken en anders een snelle marinade van een snuf laos, 1 tl geraspte gember, beetje zout, 1-2 tl sambal voor drie kippendijen.
Schil de pompoen. Gebruik hier een scherp mes voor of een dunschiller. Snij in blokjes.
Snipper de sjalotjes en snij de knoflook fijn.
Bak de sjalotjes en knoflook eventjes aan in wat (kokos)olie. Voeg de blokjes pompoen toe, samen met de kruiden. Even husselen. En dan mogen de sambal, kokosmelk en pindakaas er ook bij.
Laat dit rustig opstaan. Als het droog kookt doe je er een scheutje warm water bij.
Laat opstaan totdat de pompoen gaar is.
Bereid je saté volgens het genoemde recept.
Meng de pompoen, naar wens, even door met wat spinazie :)!
Eet smakelijk!