Rabarber Curd
Geplaatst op
Ein-de-lijk, weer een receptje online!
En direct met een lekker seizoensgerelateerd receptje met rabarber. Curd, als in lemoncurd, alleen dan met rabarber! Heerlijk. Ik verwerkte deze in een cheesecake, die komt ook snel online! Beloofd :)
Voor een goede pot vol (of voldoende voor 1 grote cheesecake)
- 540 gram rabarber in stukjes van 2 cm gesneden
- 80 gram rietsuiker plus eventueel een eetlepel extra naar smaak
- sap van 1 mandarijn
- 3 eetlepels maizena
- 3 eidooiers
- 75 gram gesmolten (ongezouten) roomboter
- 1 theelepel rode kleurstof
Was de rabarber en snij deze in stukken. Doe de rabarber samen met de suiker en sinaasappelsap in een pannetje. Verwarm dit voor ca. 10 minuten totdat de rabarber zacht is. Pureer het mengsel met de staafmixer. Voeg wat van de rabarberpuree bij de maizena en roer tot het een papje is. Doe dit bij de rest van de rabarberpuree en breng aan de kook. Laat dit nog een minuutje pruttelen.
Proef de puree heel eventjes, het kan zijn dat je het wat zuur vindt. Voeg dan nog een schepje suiker toe. Voeg eventueel wat rode kleurstof toe voor een mooie rood-roze kleur.
Klop de eidooiers los in een kom met de boter en voeg al roerend de rabarberpuree toe.
Dek af met huishoudfolie en laat volledig afkoelen.