Red Velvet Cheesecake Brownies

Red Velvet Cheesecake Brownies

Geplaatst op

Het beste van alles; red velvet taart, cheesecake en brownies in 1! Een andere omschrijving is er ook niet voor deze heerlijke brownies! Ga jij ze ook maken/

Voor 12-16 stukken (bakblik 20x20cm)

Voor de BROWNIE-LAAG

  • 225 gram suiker
  • 40 gram cacao
  • 125 gram gesmolten boter
  • 100 gram bloem
  • 2 eieren
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 1/2 theelepel azijn
  • Rode kleurstof (naar eigen wens)
  • 75 gram fijngehakte chocolade (naar keuze)
  • Snufje zout

Voor de CHEESECAKE-LAAG

  • 200 gram roomkaas (ik gebruikte ricotta en monchou)
  • 1 tl maizena
  • 1 eidooier
  • 1 tl vanille-extract

Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak een bakblik van 20x20 cm of een ronde springvorm kan ook.\

Meng de suiker met de gesmolten boter, cacao, zout, vanille-extract en rode kleurstof. Meng dan ook de azijn erdoor. En tot slot de eieren en fijngehakte chocolade.

Even goed doorroeren, tijd om de bloem erbij te doen! Giet 3/4 deel van het beslag in je bakblik.

Maak het roomkaasmengsel door alle benodigdheden daarvoor los te kloppen met een garde of nog makkelijker een handmixer.

Giet dit mengsel over het brownie-beslag. Top af met de rest van het brownie-beslag. Ga er even met een sate-stokje of een mes doorheen, dan krijg je die mooie ‘swirl’ van de cheesecake door de brownie.

Bak de brownies af in 30 minuten. Bij het testen moet de tandenstoker of sateprikker er droog uitkomen.

Laat het even afkoelen en leg ze dan voor een uurtje in de koelkast. Snij in stukjes en geniet!