Regenboogtaart
Geplaatst op
Dit taartje stond al heel lang op mijn wensenlijstje! Maar taart eet je nou eenmaal niet in je eentje op. ;-)!
Dit smakelijke taartje maakte ik op basis van mijn red velvet-taart . Hierdoor krijg je voor deze taart een heerlijk smeuïge taart! Snel maken dus!
Voor 10 goede punten heb je nodig:
Bakvormen tussen 20-23 cm, bij voorkeur dezelfde maat natuurlijk en anders je beslag proberen eerlijk te verdelen (en de cakes daarna op maat snijden zodat ze wel allemaal dezelfde diameter hebben)
- 525 gram zelfrijzend bakmeel
- 225 gram suiker
- 1.5 tl baking soda
- 1.5 tl cacaopoeder
- 1.5 tl zout
- 3 eieren
- 1.5 cup zonnebloemolie (=350 ml)
- 1.5 cup karnemelk (= 350 ml)
- verschillende kleurstoffen naar eigen inzicht
- 1.5 tl vanille-extract
- 1.5 tl azijn.
Voor de vulling en topping
- 200 gram monchou
- 150 gram zachte roomboter
- 150 gram poedersuiker
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Als je een taart gaat maken met meerdere lagen, denk dan vantevoren aan de hoeveelheid van de lagen. Dit recept is voldoende voor een taart met 5 dunnere lagen (2 cm) of 3 dikkere lagen bijvoorbeeld van 3-4 cm.
Vet de springvormen in tot aan de randen, op de bodem doe je gewoon bakpapier.
Zeef in een kom het zelfrijzende bakmeel, suiker, baking soda en het zout.
Bewaar de cacaopoeder (zoals in het recept beschreven) afhankelijk van de smaak danwel kleur die je wil geven aan de lagen. Hoe meer cacao, hoe donkerder de lagen worden namelijk.
Herhaal de volgende stappen voor elke laag, pas hierbij alleen dus steeds de hoeveelheid cacao toe. En pas je kleurstof (naar wens aan).
Meng dan in een andere kom de eieren, olie, karnemelk, kleurstof, vanille-extract en azijn met behulp van een elektrische mixer of keukenmachine.
Voeg langzaam het meelmengsel uit de andere kom toe en mix dit nog 2 minuten tot een glad mengsel (een beetje vloeibaar mag best).
Verdeel het beslag over de vormen en bak deze ongeveer 10-12 minuten.
Haal de cakes uit de oven, laat deze even afkoelen en leg ze zonder vorm op een rooster (je kunt een bord nemen en zo de cake omdraaien).
Maak ondertussen je glazuur. Klop hiervoor de boter eerst goed luchtig samen met de poedersuiker. Eenmaal luchtig klop je de monchou nog eventjes. Bestrijk de taarthelften naar eigen inzicht en wens!
Even laten opstijven in de koelkast en aansnijden maar!