Rijst met zalm en garnalen
Geplaatst op
Recept nummer vier alweer (het brood komt voor de scherpe onder ons nog online!).
Dit was eigenlijk ons jubileummaaltje, deze week zijn we namelijk alweer 9 jaar bij elkaar. Dit als hoofd en als toet een smaakvolle (slagroomvrije!) chocolademousse. Dit laatste hou ik jullie nog tegoed, anders explodeert de blog haha. Maar heb (zonder dollen) ook nog een examen te halen binnenkort!
Dit gerechtje is voor twee personen. Door de zalm en garnalen erg smaakvol met een goede pittige touch van de chili’s! IKEA plaatste het zelfs op haar (zijn?) Instagram .
Voor twee personen:
- 160 gram basmatirijst
- 100 gram gerookte (LAX) zalm
- 100 gram kleine gepelde garnalen
- 1 rode ui
- twee teentjes knoflook
- 100 gram (diepvries)erwten
- 1 bosui in ringetjes
- halve rode chilipeper
- snuf paprikapoeder
- zout en peper naar wens
Bereid de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Snij de zalm alvast wat kleiner.
Snipper de ui en knoflook. Fruit deze eventjes aan in wat olie. Voeg hier de erwten, bosui en chilipeper (in reepjes) aan toe.
Bak de garnalen mee. Tot slot ook de zalm.
Breng op smaak met de genoemde kruiden.
Voeg de rijst toe als deze klaar is. Meng nog even door en serveer!
Eet smakelijk!