Salade met courgettelinten, tomaten & honing-mosterd kip
Geplaatst op
Het leven moet soms een feestje zijn toch?! Deze salade is heerlijk, smaakvol en (in mijn ogen althans) een feestje! Je kan ’m koud, warm of zoals ik deed lauw eten.
Wat heb je allemaal nodig voor 1 persoon:
- Een halve courgette (in linten gesneden met een dunschiller)
- 3 tomaten (in gewenste grootte)
- wat zout en peper
- 100-150 gram kipfilet
- 1 tl mosterd
- 1 tl honing, 1 tl (sinaasappel)olie en 1 tl hazelnootolie.
Bak de kipfilet eerst aan beide kanten bruin in de sinaasappelolie. Breng naar eigen wens op smaak. Terwijl de kip opstaat bak snij/bereid je de groenten.
Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Meng de mosterd, honing en hazelnootolie. Besmeer de kip aan 1 kant hiermee. Bak de kip nog ongeveer 10 minuten af in de oven.
Meng de gesneden courgette en tomaten in het pannetje waarin je de kip hebt gebakken. Als je de lekkere olie (of in ieder geval goede olijfolie) hebt gebruikt heb je namelijk direct een smaakvolle dressing. Hussel dit wat rond. Ondertussen is de kip klaar!
Ik kan je zeggen dat de kip uit de oven komt met net een bruin randje, maar nog sappig aan de binnenkant. De honing begint net te karameliseren..yum! :)
Serveer, dien op en geniet!