Salade met kip, macadamianoten en feta
Geplaatst op
In het heerlijke België, waar wij onze vakantie dit jaar doorbrachten, kun je volop genieten van Vlaamse friet, zoetigheden uit de frituur of met bladerdeeg of wat dan ook! Hoe heerlijk dit ook is, er moet een beetje pas op de plaats gehouden. Balans is the key, of zo iets ;)! Deze salade is lekker vullend en daarbuiten heerlijk door de smeuïge kip gekruid met oregano en knoflook.
Nodig voor 1 portie
- 1 kipfilethaasje
- Teentje knoflook
- 1 eetlepel oregano
- Sap van 1/2 citroen
- 5 kleine tomaatjes of 10 cherrytomaatjes
- 1 eetlepel olijfolie
- 40 gram rucola
- Stukje komkommer (in blokjes gesneden)
- Handje macadamianoten
- Stukje feta (verkruimeld)
Snipper de knoflook en bak deze samen met de kip (in zijn geheel) aan in de olie. Breng op smaak met de oregano en evt wat zout/peper. Je zal merken dat de kip redelijk snel ‘aanbakt’. Doe nu de helft van de tomaatjes (gehalveerd) erbij en een scheutje water. Laat dit lekker pruttelen, totdat de kip gaar is. Maak ondertussen de rest van de ingrediënten met elkaar te vermengen. Snij de kip in plakjes en serveer bij de salade.
Eet smakelijk