Salade met pompoen en biefstuk
Geplaatst op
Een bordje comfort in deze donkere dagen! En een mooie tegenhanger met al dat lekkers van de afgelopen dagen. Dit is een smakelijke salade waar iets meer tijd in gaat zitten, door de pompoen uit de oven. Maar het is het waard.
Voor 1 persoon
- Blokjes pompoen (geschild)
- paprikapoeder (snuf)
- zout naar wens
- olijfolie.
- 1 stukje biefstuk
- zwarte peper
- rauwkost naar wens
Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Marineer de pompoenblokjes (hoeveelheid naar eigen wens) in de kruiden en wat olie. Bak ze daarna op een bakplaat in circa 20-25 minuten gaar… hoe langer hoe lekkerder (maar niet laten aanbranden natuurlijk).
Dan de biefstuk! Haal deze op tijd uit de koelkast, zodat het stukje vlees een beetje op kamertemperatuur komt.
Terwijl de pompoen in de oven staat breng je de biefstuk op smaak met wat zout en peper.
Bak je biefstukje (voor medium) aan beide zijden ca 2-3minuten. Leg hem daarna nog 5 minuten bij de pompoen in de oven.
Laat je biefstuk een paar minuten rusten en snij ’m dan aan…
Maak een lekker bordje klaar met de rauwkost (ik had rucola en veldsla) en serveer daar je pompoen + biefstuk op!
Eet smakelijk!