Salade met tomaat, olijven en pittige dressing
Geplaatst op
Ik ben terug van een kleine week Frankrijk. Sterk als ik ben, al zeg ik het zelf, heb ik de croissants laten staan. Oké, ik heb wat stukjes baguette gegeten. Maar niet in de hoeveelheden als mr J ze heeft verorberd. Zelfs op vakantie simpele salades gemaakt met wat verse salade uit de supermarkt en de leftovers van thuis uit de koelkast. Best gedisciplineerd toch ;-)!? Gezien er toch wat hapjes moelleux e.d ingegaan zijn tijd voor een balansperiode en het gezonde(re) leven weer 100% op te pakken. Ik was al lang blij dat de weegschaal vanochtend niet al te slecht nieuws gaf.
In ieder geval, vandaag als lunch deze zeer makkelijke salade!
Men neme wat rauwkost, in mijn geval een paar handjes botersla. Er ging wat tomaat overheen, een paar lekkere groene olijven en wat verse munt & peterselie.
Mijn dressing was een chili-sinaasappeldressing. Ik maakte vorige week homemade chili-azijn met pepertjes uit Lissabon. Ik heb 1 el azijn gemengd met 1 el sinaasappelolie en wat honing. Even roeren en klaar :).
Ik roosterde snel wat blanke amandelen en een handje pompoenpitten.
Alles op je bord en klaar is het :-). Balansen is zo erg nog niet!
Eet smakelijk.