Scones
Geplaatst op
Eindelijk, ik ben weer aan het bloggen!
De afgelopen weken stonden in het teken van verhuizen, reizen naar het werk, gebroken nachten. En dat naast de gewone gang van zaken. Gelukkig is er mijn Grunnse keuken nog wel volop gekookt en ik wil eindelijk weer eens wat met jullie delen. Zoals deze scones.
Heerlijk met opgeklopte slagroom en jam. ‘Officieel’ eet je ze met clotted cream, maar dat is voor een andere keer. Voor nu maak ik jullie hier graag blij mee.
VOOR 8 kleine scones.
- 40 gram boter
- 225 gram zelfrijzend bakmeel
- 30 gram suiker
- Snufje zout
- 110 ml melk
- Extra melk voor bestrijken
Doe het zelfrijzend bakmeel samen met de klontjes boter in een kom. Wrijf de boter tussen je vingertoppen door het meel, het wordt dan een beetje kruimelig. Roer suiker en zout er doorheen.
Voeg als laatst de melk toe en roer dit met een vork of mes door tot je een klonterig mengsel krijgt. Met de hand kneed je het verder tot een soepel en zacht deeg.
Rol of druk het deeg uit tot een dikte van 3 centimeter. Met een ronde uitsteker van 5 centimeter doorsnede steek je de scones uit. Kneed het overige deeg weer tot een bal, maak er een plak uit en steek weer zoveel mogelijk scones uit. Ga zo door tot het deeg op is.
Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de bovenkant met een beetje melk.
Bak de scones in 12-15 minuten op 220 graden.
Recept van Laura’s Bakery.