Tom Kha Gai (Thaise soep)
Geplaatst op
Deze heerlijke soep at ik laatst in Maastricht bij een geweldig tentje. Het is een soep met zoet, zuur en pittig vooral! Een geweldige combinatie met de kokosmelk! Ik had het hier met een collega over en ik bedacht… ik maak dit soepje thuis ook! Koppig als ik ben, heb ik mijzelf als smaken-expert ervaren. En dus op ‘gevoel’ de soep gemaakt!
Ik ben best content met het resultaat! Ook maken? Hier het recept!
Voor 3-4 kommen:
- 1-2 stukjes kipfilet
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- 1 liter kippenbouillon
- 2 sjalotjes (fijngesnipperd)
- 2-3 teentjes knoflook (fijngesneden)
- 1 salaamblad
- 4-5 citrusblaadjes
- sap van 1 limoen
- 1 sereh-stengel (citroengras)
- snufje laos
- 1 chilipeper in plakjes
- 4-5 bosuitjes in dunne ringetjes (als garnering)
Bak de sjalotjes en knoflook even heel kort aan.
Giet dan direct de bouillon erbij.
Hier mogen ook de specerijen bij; d.w.z de sereh, de bladeren en de laos.
Snij de kipfilet in plakjes en doe deze rauw in de bouillon.
Giet de kokosmelk erbij. Knijp de limoen uit en gebruik het sap in de soep.
Naar eigen smaak kun je er wat plakjes chilipeper bij doen.
Laat dit rustig opstaan, tot dat in ieder geval de kip gaar is.
Het lekkerst is het als je de soep een dag of zeker een paar uur van te voren maakt.
Garneer met koriander, chili-olie e/o plakjes bosui.
Ook lekker met een beetje rijst voor een ‘maaltijd’-soep.