Vanille Yoghurt Panna Cotta met frambozentopping
Geplaatst op
Nog niet eruit wat je met de kerst serveert als dessert? Ik zit vooral over de hoofdgerechten nog te malen, maar dat terzijde. Ik zag deze panna cotta langskomen, in een soortgelijke versie, bij Masterchef! Dit leek mij leuk, lekker(natuurlijk!) en ziet er door de frambozen topping ook echt geweldig uit! Zo geschiedde…
Voor 4-5 personen (ik gebruikte bakjes met een inhoud van 150ml)
TOPPING
- 100 gram frambozen
- 1 eetlepel basterd suiker
- 75 ml water
- 2 blaadjes gelatine
PANNA COTTA
- 4 blaadjes gelatine
- 375 ml slagroom
- 45 gram poedersuiker
- 180 gram vanille-yoghurt
- Merg van 1 vanillepeul of 1 theelepel vanile-extract.
Begin met de topping. Laat de gelatineblaadjes weken in een bakje met koud water.
Verwarm in een pannetje 75 ml water, tezamen met de frambozen en suiker. Roer rustig om, let op dat de frambozen niet kapotgeroerd moeten worden. Voeg als het een beetje warm is de gelatine toe en verdeel dit mengsel over de vormpjes.
Laat het eventjes (30-60 min) opstijven in de koelkast..
Dan de Panna Cotta!
Laat de gelatineblaadjes wederom weken in een bakje met koud water. Verwarm in een pannetje de slagroom tezamen met de poedersuiker en vanillemerg (of extract).
Breng het niet aan de kook, gewoon rustig verwarmen..
Als de slagroom verwarmd is, meng je de yoghurt erdoorheen. En natuurlijk de gelatineblaadjes.
Laat het mengsel eventjes 5 minuten staan, zodat het niet op zijn heetst is als je het over de (inmiddels opgesteven) frambozengelei schenkt.
Verdeel het Panna Cotta mengsel over de vormpjes en laat dit in ieder geval 3 uur opstijven in de koelkast.
Serveer met een zelfgemaakte crumble of met een verkruimeld koekje zoals speculaas oid.
Je haalt de Panna Cotta het makkelijkst uit de vorm door met een plat, smal mesje langs de rand te gaan. Hierdoor komt er een luchtbel in de vorm zodat de Panna Cotta makkelijker loskomt. En: het helpt door het vormpje (ik gebruik conische vormpjes) eventjes 2-3 seconden in een bak met heet water te dippen. Dan komt hij ook makkelijk los
TIP: overweeg ook eens om de panna cotta te maken in een tulband vorm. Denk eraan dat je ingredienten voor een kleine tulband even verdubbelt.