Brownies met amaretti en cashewnoten
Geplaatst op
Jeroen gaf aan dat de brownies-stash die we speciaal voor hem in de vriezer hebben op was. Af en toe heb ik de ‘ideale-vriendin’ modus aan staan en zo ook nu… Tijd voor nieuwe brownies dus. Naast het recept met salted caramel , oreo of banaan nu ook deze versie dus.
Voor een bakblik van 20x20 cm (16 stukjes) heb je nodig
- 150 gram pure chocolade (in stukjes)
- 150 gram gesmolten boter
- 60 gram cacao
- 40 gram bloem
- 100 gram cashewnoten (rauw)
- 10 fijngehakte amarettikoekjes
- Snuf grof zeezout
- 3 eieren
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Leg een stukje bakpapier in je bakblik. Doe dit zo dat je aan twee kanten wat bakpapier over hebt, dan kan je de ‘grote brownie’ er na het bakken makkelijk uit pakken.
Meng de droge ingrediënten met elkaar, dus de bloem - cacao & zeezout.
Voeg hier de overige ingrediënten aan toe.
Meng dit goed door en giet in je bakblikje.
Bak dit in 30-35 minuten af. Het mag nog een beetje vochtig zijn.
Laat afkoelen en snij in stukjes!