Hamburger DIY
Geplaatst op
Er zijn vele varianten mogelijk op de hamburger!
De klassieke versie (en dan is nog de vraag: wat is klassiek?). Of juist de ietwat pittige burger? Of denk aan de burger gecombineerd met kaas of juist met een alternatieve smaak zoals die van runderkofte!
Een ding is zeker: het is allemaal heerlijk! Deze burgers zijn gekruid met kruiden zoals we die kennen van de kofte. Lekker smaakvol.
Voor 8 kleine of 6 grote burgers
- 500 gram (mager) rundergehakt
- 1 theelepel ketoembar
- 2 theelepels djinten
- 1 theelepel cayennepoeder
- 1 eetlepel knoflookpoeder
- Snuf zout
- 2 eetlepels peterselie (gedroogd of vers en fijngesneden)
- 1 eetlepel gedroogde koriander
Meng het gehakt met de kruiden. Kneed even goed door. Verdeel het gehaktmengsel in 6-8 bolletjes en maak de bolletjes stuk voor stuk plat tot de gewenste dikte.
Bak de burgers op de BBQ circa 5 minuten per kant voor een medium/Well Done gegaarde burger. Of bak hem in een koekenpan.
Serveer je burger ‘gewoon zo’ bij gebakken aardappeltjes! Of op een broodje… misschien wel huisgemaakt (zie hier .
Variƫren is wel leuk: maak ook eens deze Indische burger of deze cheeseburger