Sinterklaas-truffels

Sinterklaas-truffels

Geplaatst op

Door mijn hoofd voor de Sinter-Kerstdagen zijn al de meest spannende taartjes, soorten fudge en weet ik wat gedaan. Maar soms kan je het ook gewoon bij lekker snel houden. Zoals bij deze truffels!

Lekker zoet door de pepernoten en dadels! Een traktatie voor op de feesttafels.

Voor 10-12 stuks:

  • 120 gram dadels
  • 1 tl honing
  • 50 gram pepernoten
  • 69 gram suikerarm spijs
  • 75 gram gesmolten pure chocolade (85%)

Ontpit de dadels.

Doe alle ingrediënten (behalve de chocolade) in een keukenmachine of hakkertje.

Meng het samen en maak er bolletjes van ter grootte van een grote knikker (of wat je zelf wil).

Laat de balletjes eventjes opstijven in de koelkast.

Smelt de pure chocolade au-bain-marie. Rol de balletjes hierdoorheen en laat de chocolade stollen.

Leg de truffels op wat bakpapier totdat de chocolade hard is.