Zoete aardappelsoep

Zoete aardappelsoep

Geplaatst op

De zoete aardappel! Ookwel de ‘bataat’. Deze knollen zitten bomvol vitamine A, dit schijnt weer goed voor een stralende huid te zijn.
Wist je ook dat ze veel vitamine C, calcium, magnesium, kalium bevatten én ze hebben maar liefst 1,5 keer meer anti-oxidanten dan blauwe bessen. Ze bevatten wel iets meer koolhydraten in vergelijking met de meeste bekende aardappels. Maar doordat ze meer vezels bevatten, zit je eerder vol en hoef je dus minder te eten. Win-win…

Met deze knol is er volop variatie mogelijk. Soep, hartige of zoete taarten (Thanksgiving!), frietjes of geroosterd uit de oven!

Nodig voor deze soep (voldoende voor 2 grote kommen als lunchgerecht);

  • 1 grote zoete aardappel (350 gr)
  • 1 kleine ‘normale’ aardappel
  • 1 gesnipperde rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 700 ml groentebouillon
  • 0.25 tl komijnzaad
  • 0.25 tl cayennepeper
  • 0.25 tl Ras el Hanout nodig.

Schil de zoete aardappel (het is een harde knol, maar met een dunschiller gaat het prima) en de normale aardappel.

Snij deze in blokjes van 2-3 cm.

Fruit in een pan de gesnipperde ui en knoflook aan. Doe hier de (zoete) aardappelstukjes bij. Giet bij dit geheel de (warme) bouillon. Laat dit 10-15 min opstaan op middelhoog vuur, totdat de aardappel zacht en pureerbaar is.

Staafmixer erdoorheen en klaar! :)

Serveersuggesties;

  • Bijvoorbeeld wat korianderpesto
  • Of een lepeltje crème fraîche of room is heerlijk!